Voornemen tot aanleg padelbanen 03-08-2021

Corona update 26-02-2021
26 februari 2021
Zomerstop bij voetbal of hockey? Doe mee aan de Zomer Challenge!
6 augustus 2021

Beste leden,

 

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ook bij ons het ledenbestand flink is gedaald.  Diverse pogingen om nieuwe leden aan te trekken hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Er is daarom een nieuw plan ontstaan. HTV wil naast de bestaande tennisbanen ook padelbanen gaan aanleggen. Padel is een trend en de snelst groeiende sport. In Nederland zijn nu 500 banen en men verwacht er binnen 3 jaren nog 500 extra nodig te hebben. Op TV Espendonk liggen 4 padelbanen en dat is alles wat Helmond te bieden heeft. Omdat tennis en padel verwante sporten zijn die goed gecombineerd kunnen worden, zullen wij hiermee vooral jeugd en jongvolwassenen aantrekken. De gemiddelde leeftijd van ons ledenbestand is nu ver boven de 50 jaar en jeugdige aanwas is er nauwelijks.

Wij, John Giebels, Jan van Herpen, Alex Manders, Gerard Peeters en Joep de Vries hebben een werkgroep gevormd om de belangen van HTV in fase 2 van Campus de Braak te behartigen. In de directe omgeving van ons park gaat veel veranderen, aan de ene kant het nieuwe stadion van Helmond Sport en aan de andere zijde het nieuwe zwembad. Samen met de Gemeente willen we kijken wat deze nieuwe situatie betekent voor ons, denk hierbij aan omheiningen, buiten aanzien van ons paviljoen en het groen om ons park.   

Met de uitbreiding van onze club met 4-6 padelbanen denken wij in een behoefte te voorzien en hiermee nieuwe leden aan te trekken. Ons plan is al positief ontvangen door vele belanghebbenden van de campus zoals bijvoorbeeld het Knippenberg College en Helmond Sport.

Voor wie meer wil weten over padel kan op de website van de KNLTB alle informatie vinden: https://www.nlpadel.nl/

Op de geplande ledenvergadering op 22 september 2021 aanvang 20.00 uur in de kantine van HTV wordt er uitgebreid op ingegaan . Uiteraard zijn suggesties en vragen van harte welkom. Je kunt hiervoor terecht bij een van de leden van de werkgroep, of stuur een mailtje naar janvanherpen@upcmail.nl

 

Groet van de werkgroep.